مدرسة بيلا الثانوية بنات


 
البوابةالرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 Secondary 1 - Review E

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: Secondary 1 - Review E   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:37 pm

Secondary 1 - Review E




Name _____________ Date ____

A. Language Functions (8 marks)




1. Supply the missing parts in the following dialogue. (4 marks)



Tawfik and his friend Nadim are talking about Nadim’s new mobile phone.



Tawfik: Hello, Nadim! What have you bought?

Nadim: Hello, Tawfik! I have just bought a new mobile phone.

Tawfik: Great! _____________ (1)

Nadim: Sure. Here you are.

Tawfik: Oh! Did you see the screen?

Nadim: _____________ (2)

Tawfik: It is damaged. There is a big scratch.

Nadim: Oh no! I didn’t notice it. ________ (3)

Tawfik: You have a guarantee for it, don’t you?

Nadim: Yes, I have a one-year guarantee.

Tawfik: ___________ (4)

Nadim: Thanks for the advice. I’ll go to the shop right now.





2. Write what you would say in each of the following situations. (4 marks)



1. Your brother thinks that the mobile phone is the most important invention in the last 20 years and you agree.



2. You disagree with your friend who thinks that travelling by train is better than by plane.



3. Your friend suggests going to the circus at the weekend. You want to go to another place.

4. Your sister just got her exam grades and she looks happy.

B. Vocabulary and Structure (12 marks)




3. Choose the correct answer from a, b, c, or d. (5 marks)

1. Yesterday I saw a bride with a lovely, long white wedding dress. _____ bride was waiting for her bridegroom.

a. A b. The c. An d. No Article



2. Farouk El Baz is _____ famous geologist.

a. a b. the c. an d. no article

3. I have just seen Hesham at his house now. He _____ be travelling.

a. can’t b. mustn’t c. can d. must



4. That’s my school _____ I used to go.

a. which b. who c. that d. where



5. My father works in a company _____ sells computers.

a. which b. who c. whose d. where



6. The _____ is a tower with a bright light that tells ships about dangers at sea.

a. therapist b. wonder c. lighthouse d. bill



7. The _____ makes it possible to see what’s happening inside our bodies.

a. x-ray b. therapy c. session d. treatment



8. A/An _____ is a journey around an area to learn about it.

a. argument b. exploration c. situation d. science fiction



9. Books and films about imaginary future events and characters dealing with space travel and life on other planets are called _____.

a. Servants b. Sessions c. Situations d. Science fiction



10. A _____ is someone whose job is to advise people about the law and speak for them in court.

a. lawyer b. criminal c. servant d. therapist

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: Secondary 1 - Review E   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:38 pm

4. Correct the underlined mistakes in the following paragraph. (4 marks)

Twenty Thousand Leagues under the Sea, which was written in French by Jules Verne, was translated into English. The first translations, (1) who were very bad, made changes and mistakes in the story. As a result, English readers thought that (2) a novel was not suitable for adults. In 1965 (3) the new translation was made. Now English readers can see that Verne (4) must been a very intelligent writer.



1. _______________ 2. _______________

3. _______________ 4. _______________



5. Read the text below, then write the word which best fits each space. (3 marks)



Samer has a phobia of heights. It is an __________ fear that gives him many problems. Samer’s office is on the third floor. When he looks out of the window he feels __________. Sometimes he even loses control and __________ . Now he has two __________ of therapy a week. The __________ uses a big computer screen to put Samer in a safe __________ situation. He’s learning not to be afraid.





C. Reading Comprehension and Set Books (11 marks)



6. Read the following passage, then answer the questions. (7 marks)



What inspires someone to make a new invention? Most inventors are inspired by need. Louis Braille, who was born in 1809, lost his sight when he was a child. However, his parents helped him to continue his education. His teachers helped him a lot and he reached the top of his class. At the age of ten, he was given money to study at the Royal Institution for Blind Youth, where he started to use a simple raised-print system for reading.

Louis Braille invented a better system based on raised dots. The dots are put into patterns in a rectangle which has six positions for dots. The different arrangements of the dots represent the letters of the alphabet or other characters. There are symbols for punctuation marks and for math and music. A blind person reads by feeling the dots with their finger tips.

Braille writing was not well known until sixteen years after its inventor’s death in 1852. Today, it is used in almost every country in the world and is considered the standard form of reading and writing for the blind.



1. The underlined word "inspires" means _____.

a. to make someone want to do or achieve something

b. to examine something carefully

c. to give something to somebody

d. to take away money from somebody



2. The underlined relative pronoun "where" refers to _____.

a. the money to study

b. the Royal Institution for Blind Youth

c. his home

d. simple raised-print system for reading



3. Louis Braille began attending the Royal Institution for Blind Youth when he was _____.

a. born

b. three years old

c. seven years old

d. ten years old



4. What need inspired Louis Braille to invent a better system of reading for the blind?





5. How many dots is the Braille system based on?



6. How can a blind person read with the Braille system?





7. In what year did the Braille system become well known?







7. Answer only four (4) of the following questions. (4 marks)

1. What are some important wonders of the modern world?





2. What would Fogg win if he travelled round the world in 80 days?





3. How do phobias affect people’s lives?





4. In your opinion, what important invention does the world need?

5. If you could travel round the world, what are two countries that you would like to visit? Why?





6. If you had a phobia of spiders, which treatment would you prefer?

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: Secondary 1 - Review E   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:38 pm

D. The Novel (7 marks)




8. Answer the following questions.



From "The Face on the Wall"

1. What kind of events were the story teller and his friends talking about?





2. How did the face on the wall get a firmer hold of the storyteller when he was ill?





3. Why did the storyteller faint when he read the man’s card?



4. What was the great surprise at the end of the story?





5. “I looked at once at the wall on which the face was to be seen. I rubbed my eyes and sprang up.”

a. What made the storyteller rub his eyes and spring up?

b. What was the event that made the face look faint (in the storyteller’s opinion)?



c. How did the storyteller feel when this happened?





From "One of the Hot Spots"

1. How was the water of the sea near Semarang?



2. The officer talks about a passenger. What did the passenger do early one the morning?





3. When did the officer see the passenger again after he went back to his room?



4. What did the officer know about the passenger?





5. “It’s strange that you should ask that.”

a. Who said this?



b. Who did he say this to?



c. What was the question that was asked of the speaker?



From "Quick Thinking"

1. What is the most important quality of a policeman according to Benting?

2. Why did Van Lutjens hire Benting?



3. What made the Rozelles earrings special?



4. What made Van Lutjens restless on board the ship?





5. "Well done! I hope the old Dutchman paid you extra."

a. Who said this and who did he say it to?



b. Why did he give him praise?



c. Why didn’t the old Dutchman pay him extra?



E. Writing (8 marks)




9. Write a paragraph on the advantages and disadvantages of the mobile phone.



F. Translation




10. a. Translate into Arabic:

1. My house is bigger than your house.





2. The Pyramids of Giza are a wonder of the ancient world.


b. Translate into English:

1.التلوث مشكلة خطيرة في كثير من الدول.

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: Secondary 1 - Review E   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:42 pm

Secondary 1 - Review E
ANSWERS
A. Language Functions
1.
Answers will vary. Suggested answers:
Tawfik: Can I see it? / Could I see it? (1)
Nadim: What’s wrong with it? / Is there a problem? (2)
Nadim: What should I do? / What can I do? What do you think I should do?(3)
Tawfik: You should take it back to the shop. They should repair it or replace it. (4)
2.
Answers will vary. Suggested answers:
1. I agree with you. / You’re right. / Yes, I think you’re right.
2. I disagree. Travelling by plane is better because you can go anywhere faster than by train.
3. I would rather go to the cinema. / I don’t like the circus. Let’s go somewhere else.
4. You must have succeeded in your exams. Congratulations!

B. Vocabulary and Structure

3.
1 - b 2 - a 3 - a 4 - d 5 - a
6 - c 7 - a 8 - b 9 - d 10 - a

4.
Twenty Thousand Leagues under the Sea, which was written in French by Jules Verne, was translated into English. The first translations, which were very bad, made changes and mistakes in the story. As a result, English readers thought that the novel was not suitable for adults. In 1965 a new translation was made. Now English readers can see that Verne must have been a very intelligent writer.
5. Read the text below, then write the word which best fits each space.
Samer has a phobia of heights. It is an irrational fear that gives him many problems. Samer’s office is on the third floor. When he looks out of the window he feels dizzy. Sometimes he even loses control and panics. Now he has two sessions of therapy a week. The therapist uses a big computer screen to put Samer in a safe virtual situation. He’s learning not to be afraid.
C. Reading Comprehension and Set Books
6. Read the following passage, then answer the questions.
1 - a
2 - b
3 - d
Answers may vary. Suggested answers:
4. Louis Braille was blind and he wanted a better system of reading.
5. The Braille system is based on six dots.
6. A blind person moves his finger on the page and feels the raised dots.
7. The Braille system became well known in 1878.
7.
Answers may vary. Suggested answers.
1. Computers and x-rays are some important wonders of the modern world.
2. If Fogg travelled round the world in 80 days, he would win 20,000 pounds.
3. Phobias affect people’s lives by making them afraid to do things that other people do without thinking.
4. I think the world needs an invention that will …
5. I would like to visit … because it has … . And I would like to visit … because …
6. I would prefer …
D. The Novel
8. Answer the following questions.
From "The Face on the Wall"
1. They were talking about unusual events that have no natural explanation.
2. When he was ill he had nothing to do but read or think. It was the chief thing in his thoughts.
3. He fainted because (he was so surprised to find that) it was the name of his street and the second name was “Wall”.
4. The great surprise was that the stranger made up the story.
5. “I looked at once at the wall on which the face was to be seen. I rubbed my eyes and sprang up.”
a. He rubbed his eyes and sprang up when the face on the wall faded.
b. The event that made the face look faint was Mr Wall’s car accident.
c. He felt sad.
From "One of the Hot Spots"
1. The water was yellow-green and looked solid and glassy.
2. The passenger jumped into the sea with his clothes and shoes on, then climbed out.
3. The officer saw the passenger again at breakfast.
4. He knew that the passenger was coming back to his work at Semarang.
5. a. The officer said this.
b. He said it to the storyteller.
c. The storyteller asked him if he had even been on a ship when someone had jumped into the sea.
From "Quick Thinking"
1. According to Benting, the most important quality of a policeman is the ability to decide and act quickly.
2. He hired Benting to watch over his diamonds as he travelled to New York.
3. The Rozelles earrings were pink diamonds.
4. He was restless because he wanted to look at the diamonds, which were in the ship’s safe.
5. a. Woodward, one of Benting’s friends, said this to Benting.
b. He gave him praise because he thought quickly to save the diamonds.
c. He didn’t pay him extra because he died of heart failure when he saw the diamonds fall into the sea.
E. Writing
9.
Answers will vary.
F. Translation
10. a.
1. بيتي أكبر من بيتك. 2. أهرامات الجيزة إحدى عجائب العالم القديم.
b.
1. Pollution is a serious problem in many countries.

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
 
Secondary 1 - Review E
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيف يمكنك كتابة Literature Review ؟
» سلسلة مستقبـــــــــل الطبيب

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدرسة بيلا الثانوية بنات :: الصف الأول الثانوي :: اللغة الإنجليزية-
انتقل الى: