مدرسة بيلا الثانوية بنات


 
البوابةالرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 Secondary 1 - Review F

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: Secondary 1 - Review F   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:51 pm

Secondary 1 - Review F




Name _____________ Date ___



A. Language Functions (8 marks)




1. Supply the missing parts in the following dialogue. (4 marks)



Samy meets his classmate from school, Musa, who left Cairo and moved to Hurghada after he graduated from university.



Samy: Hello, Musa. __________

Musa: I moved to Hurghada two years ago.

Samy: __________________

Musa: No, I don’t regret it at all.

Samy: ________________

Musa: Life here is quite healthy as it’s away from the pollution and the crowds of big cities like Cairo.

Samy: Great! You don’t have any intentions of returning back to Cairo, do you?

Musa: No, I have no intention of returning back to live again in Cairo.

Samy: ________________

Musa: I advise them to move out to new places away from pollution to find better jobs and live a healthy life.





2. Write what you would say in each of the following situations. (4 marks)



1. Your friend has an angry expression on his/her face.



2. Your friend asks you about your summer holiday plans.



3. You think that your family is going to the club next Thursday, but you want to make sure with your father.



4. Your friend thinks that the invention of the satellite is useless. You disagree.




B. Vocabulary and Structure (12 marks)




3. Choose the correct answer from a, b, c, or d. (5 marks)

1. _________ is the idea that different countries and people all over the world are becoming more like each other.

a. Globalization b. Navigation c. Conservation d. Communication



2. A _________ company is a large company that has offices, shops, or factories in several countries.

a. conservation b. satellite c. multinational d. climate



3. _________ is someone who is paid by other people to find out information.

a. A landlord b. A detective c. An instructor d. A scientist



4. An _________ is a long journey organized for a particular purpose, especially to a dangerous or distance place.

a. experience b. education c. expedition d. orbit



5. A _________ is the people who live in an area.

a. crime b. coast c. climate d. community



6. You have read Charles Dickens’s novel Oliver Twist, _________ you?

a. have b. haven’t c. had d. hadn’t



7. You didn’t meet Dr Atef yesterday, _________ you?

a. did b. didn’t c. have d. haven’t



8. The Giza Pyramids _________ by the Egyptians five thousand years ago.

a. was built b. built c. were built d. are built



9. A new museum _________ now by the Egyptians government to collect as many monuments as possible.

a. is built b. is building c. was being built d. is being built



10. “Have you watched the new detective film?” Samy said.

Samy asked Ali if he _________ the new detective film.

a. has watched b. had watched c. was watching d. watched

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: Secondary 1 - Review F   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:52 pm

4. Rewrite the following sentences, using the word(s) in brackets, to give the same meaning. (4 marks)



1. The country is reclaiming the desert for farming. (The desert)



2. What was the price of your computer? (Ahmed asked Ali)



3. Did you call Sara to congratulate her for her success? (Mona asked Dina)



4. The satellite transmits TV programmes all over the world. (transmitted)





5. Read the text below, then write the word which best fits each space.

(3 marks)



I was tired of my old paint and old-fashioned furniture. So I decided to _______________ my house and buy _______________ furniture. But everything I saw was very poor _______________ . My friends _______________ me from taking such a risky step without consulting a good designer. It is _______________ nowadays to find a good designer who you can trust. But in only a _______________ I had new paint and quality, inexpensive furniture.



C. Reading Comprehension and Set Books (11 marks)




6. Read the following passage, then answer the questions. (7 marks)



Natural resources are materials found on the earth. They include air, water, and land. They also include rocks, minerals, and soil. Even living things are natural resources. Some of earth's resources can be used and replaced over and over again. These are called renewable resources. Others cannot be replaced quickly. These are called nonrenewable resources.

Examples of renewable resources are fresh air, water, trees, other living things. People cut down trees to use their wood to build and make paper. If a tree is cut, another can be planted in its place. As it grows, it helps supply living things with oxygen, which is another important resource. Animals are used for food by other living things and they can reproduce naturally.

Coal, oil, copper, silver, and gold are all examples of nonrenewable resources. These substances and materials are available in limited amounts and cannot be replaced quickly.Coal and oil deposits beneath the earth formed millions of years ago. These resources are the result of the decay of certain plants and animals. Natural resources are necessary for life on earth. Someday these precious materials will run out. We need to protect them by reducing, reusing, and recycling them.



1. How are trees an example of a renewable resource?





2. How are coal and oil examples of nonrenewable resources?





3. How were coal and oil formed?





4. What will happen if we don’t protect the natural resources?



5. Renewable resources are _____.

a. resources that can be used and replaced over and over again

b. resources that cannot be replaced quickly

c. silver and gold

d. water and trees



6. The underlined word “their” refers to _____.

a. water

b. trees

c. plants

d. people



7. Nonrenewable substances and materials are _____ .

a. air, water and soil

b. coal, oil, and gold

c. animals, trees, and oxygen

d. coal, silver and oxygen





7. Answer only four of the following questions. (4 marks)



1. What is meant by satellite navigation?

2. What does the legend say in the story “The Hound of the Baskervilles”?





3. What does Global Challenge arrange?

4. How would life be like if we didn’t have satellites?



5. What do you like about Sherlock Holmes’s character?



6. Would you like to go on a Global Challenge holiday? Why or Why not?

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: Secondary 1 - Review F   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:53 pm

D. The Novel (7 marks)




8. Answer the following questions.

“The Face on the Wall”

1. What did the storyteller say about his story at the beginning?



2. What did the storyteller do in order to find the man whose face was on the wall of his room?



3. What was the name of the man that the storyteller saw in Piccadilly and what did he give the storyteller?

4. What are the three extraordinary things about the story?



5. “I went back to my room as if I was in a dream, and sat on the bed looking with unseeing eyes at the face on the wall. And even as I looked, suddenly it completely disappeared.”



a. Why did the story teller look with unseeing eyes?



b. When did the face completely disappear?



c. How was the face connected with the millionaire’s name?



From “One of the Hot Spots”

1. Why didn’t the writer visit Semarang?





2. How was the passenger dressed when he jumped into the sea?

3. Why was it wrong for the officer not to report what the passenger had done?



4. How did the storyteller feel when the ship moved?



5. “Did you know any thing about this passenger”?

a. Who asked this question, and who did he ask?



b. What did this passenger do after he climbed up again to the ship?



c. What was the answer to this question?



From “Quick Thinking”

1. What did Jack Benting think was the most important quality of a policeman?



2. What conditions did the advertisement stress concerning the job?





3. Why did Van Lutjens consider the two diamonds his children?



4. What made the little box fall into the sea?



5. "When I saw the box disappear, I seized the table and two of the chairs and threw them over the railing after the box.”

a. Who said this statement and to whom?



b. What was in the box?





c. Why did Benting throw the table and the two of the chairs after the box?

E. Writing (8 marks)




9. Write a paragraph of seven (7) sentences about an expedition you would like to make.



F. Translation (4 marks)




10

a. Translate into Arabic:

1. It is important to find a new home for the rare tortoises.



2. It is exciting to learn about communities in other countries.



b. Translate into English:

1. طريقة تواصلنا الحديثة أصبحت ممكنة بسبب الأقمار الصناعية.

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
Mr.Mosaad
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 676
تاريخ التسجيل : 23/06/2009
العمر : 59
الموقع : http://bialagirl.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: Secondary 1 - Review F   الخميس 06 أغسطس 2009, 4:56 pm

Secondary 1 - Review F
ANSWERS
A. Language Functions (8 marks)
1. (4 marks)
Answers will vary.
Samy: Hello, Musa. I haven’t seen you for years. Where have you been? / Where do you live now?
Musa: I moved to Hurghada two years ago.
Samy: Do you regret moving to Hurghada?
Musa: No, I don’t regret it at all.
Samy: Why do you prefer Hurghada to Cairo? / What is life like in Hurghada?
Musa: Life there is quite healthy as it’s away from the pollution and the crowds of big cities like Cairo.
Samy: Great! You don’t have any intentions of returning back to Cairo, do you?
Musa: No, I have no intention of returning back to live again in Cairo.
Samy: What’s your advice to people who live in crowded cities?
Musa: I advise them to move out to new places away from pollution to find better jobs and live a healthy life.
2. (4 marks)
Answers will vary.
1. What’s wrong with you? / Why are you angry?
2. I’m going to go to … / I’m not planning to travel this year.
3. We’re going to the club next Thursday, aren’t we?
4. I disagree. The satellite is very useful to us.
B. Vocabulary and Structure (12 marks)
3. (5 marks)
1 - a 2 - c 3 - b 4 - c 5 - d
6 - b 7 - a 8 - c 9 - d 10 - b

4. (4 marks)
1. The desert is being reclaimed for farming (by the country).
2. Ahmed asked Ali what the price of his computer was. OR Ahmed asked Ali how much his computer was.
3. Mona asked Dina if she had called Sara to congratulate her for her success. / Mona asked Dina if she had congratulated Sara.
4. TV programmes are transmitted by satellite over the world.
5. (3 marks)
I was tired of my old paint and old-fashioned furniture. So I decided to decorate my house and buy up-to-date / modern furniture. But everything I saw was very poor quality. My friends from me from taking such a risky step without consulting a good designer. It is rare / hard / difficult nowadays to find a good designer who you can trust. But in only a fortnight I had new paint and quality, inexpensive furniture.
C. Reading Comprehension and Set Books (11 marks)
6.
1. If a tree is cut, another can be planted in its place.
2. Coal and oil formed millions of years ago. They are not replaced quickly.
3. Coal and oil formed as a result of the decay of certain plants and animals.
4. If we don’t protect the natural resources, we will run out of them.
5 - a 6 - b 7 - b
7. (4 marks)
Answers may vary.
1. It is the electronic device which can help car drivers and pilots know exactly where they are.
2. The legend says that a certain dog will kill anyone called Baskerville.
3. Global Challenge arranges adventure holidays.
4. Students’ own answer.
5. Students’ own answer.
6. Students’ own answer.
D. The Novel (7 marks)

8.
“The Face on the Wall”
1. He said that it was not a story in the ordinary sense and that it had happened to him personally.
2. He went to places where men collected in large numbers such as political meetings and football matches. He stood at busy corners watching the crowds.
3. His name was Ormand Wall and he gave him his card.
4. The three extraordinary things about this story are first, the patch on the wall in London was like the face of a man in America and it disappeared when he died. Secondly, the man’s name was related to the place, the street and the wall. Thirdly, he made up the story half an hour before.
5. a. The storyteller looked with unseeing eyes because he was sad that Mr Wall had had a car accident.
b. The face completely disappeared when Mr Wall died.
c. The millionaire’s name was Wall and the face appeared on the storyteller’s wall.
From “One of the Hot Spots”
1. The writer wasn’t attracted to Semarang because it lacked colour and gaiety.
2. He was dressed in his clothes and leather shoes.
3. The officer should report everything unusual to the captain. The officer would have got into trouble if the captain had learnt that he had not reported it.
4. He felt like he was getting out of prison.
5. a. The writer asked this question to the ship officer.
b. He looked at his watch and went to his room.
c. The officer knew that the passenger was coming back to his work in Semarang.
From “Quick Thinking”
1. Jack Benting thought that the ability to decide and act quickly was the most important quality of a policeman.
2. The advertisement stressed that it was unusual work and needed a man with a cool head.
3. Van Lutjens considered the two diamonds his children because he believed that they were the greatest discovery of his life as a jeweller.
4. The ship gave a sudden and violent roll and Van Lutjens dropped the box.
5. "When I saw the box disappear, I seized the table and two of the chairs and threw them over the railing after the box.”
a. Benting said this statement to his friends.
b. The (Rozelles) diamond earrings were in the box.
c. Benting threw the table and chairs after the box to mark the place so that he could persuade the captain to go back to that spot to get the box.
E. Writing (8 marks)
9. (8 marks)
Students’ own answers.
F. Translation (4 marks)
10
a.
1. مِن المهم إيجاد مأوى جديد للسلاحف النادرة.2.من المثير للاهتمام أن نتعرف على مجتمعات في بلدان أخرى.
b.
1. Our modern (way of) communication has been made possible with satellites.

_________________


Manager_Teacher
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://bialagirl.ahlamontada.com
 
Secondary 1 - Review F
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيف يمكنك كتابة Literature Review ؟
» سلسلة مستقبـــــــــل الطبيب

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدرسة بيلا الثانوية بنات :: الصف الأول الثانوي :: اللغة الإنجليزية-
انتقل الى: